Kakbak, Restad Vånga |
Jag har bakat kakor. Det blev två sorter.
De med choklad i mitten blev ingen smaksensation så dem glömmer vi nu...
Hästskorna bakade ofta min faster Annie.
Jag tänker på henne när jag rullar ut längder och skär i lagom långa bitar.
Hon bjöd nästan alltid på dem när man kom på besök
och jag tyckte så mycket om dem.
Det gör jag fortfarande.
Hästskor
ca.40 st.
5 dl vetemjöl
2 dl socker
200 g smör eller margarin
1½ msk sirap
½ tsk nystötta kardemummakärnor
2 tsk kanel
2 tsk bikarbonat
Lite ljummet vatten
2 dl socker
200 g smör eller margarin
1½ msk sirap
½ tsk nystötta kardemummakärnor
2 tsk kanel
2 tsk bikarbonat
Lite ljummet vatten
~~~~~~
Sätt ugnen på 225 grader.
~~~~~~
Blanda samman mjöl, socker, matfett, sirap,
~~~~~~
Blanda samman mjöl, socker, matfett, sirap,
nystött kardemumma, kanel,
bikarbonat löst i lite ljummet vatten.
Jag kör allt i matberedaren tills degen går ihop, och det går jättebra.
Rulla ut degen till smala längder.
Rulla ut degen till smala längder.
Skär längderna i 7-8 cm långa bitar och böj dem som hästskor.
Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper.
Tryck till kakorna med en gaffel.
Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper.
Tryck till kakorna med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter.
Hästskokakor är gott:)
SvaraRaderaOch choklad brukar väl alltid vara en hit?
God natt!
Tack för kakreceptet - ser gott ut :)
SvaraRaderaHej Maria!
SvaraRaderaDet ser mycket lovande ut, både bilden och receptet. Jag tror att hästskorna är otroligt goda.
Ha en fin vecka!
/Ingemar